سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نکات انتخاب رشته

 

انتخاب رشته کنکور سراسری همیشه به عنوان یک چالش مهم برای تمامی داوطلبان کنکور سراسری محسوب می شود. با ادغام کنکور سراسری و دانشگاه آزاد، تنها مراحل ثبت نام، برگزاری آزمون و اعلام نتایج اولیه این دو دانشگاه با هم ادغام می شود، مرحله انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی این دو دانشگاه به صورت جداگانه توسط سایت های سازمان سنجش و سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد انجام می شود.

برخی از داوطلبان تصور می کنند برای یک انتخاب رشته ی خوب، مهمترین چیز کارنامه و نمرات و رتبه ی کنکور است. آنها بیش از آن که به خودشان، اهدافشان و آینده شان فکر کنند به نظر دیگران و اهمیتی که مردم جامعه به رشته های مختلف می دهند توجه می کنند؛ اما موضوع اصلی برای یک انتخاب رشته ی صحیح این است که خودتان و اهدافتان را خوب بشناسید.

برای انتخاب رشته اولویت های خویش را مسلما طبق علاقه فهرست کنید!

علاقه را میتوان به ترجیح بین اشیا گوناگون موقع انتخاب تعبیر نمود. گرچه انگیزه و علاقه رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند و شاید بتوان علاقه را نوعی انگیزه درعمل محسوب نمود، ولی بهتر است در مسایل حساسی مثل انتخاب رشته که به آینده داوطلب مربوط می شود، هر کدام را در جایگاه ویژه خود قرار دهیم، بی آن که ارتباط مستقیم آنها را نادیده بگیریم   .

داوطلب نمی تواند در کنکور سراسری و در هدف وارد شدن به دانشگاه بدون انگیزه باشد و احتمالاً پذیرش دشواری این رقابت سنگین باید به مفهوم وجود انگیزه قدرتمند برای ادامه تحصیلات دانشگاهی باشد، ولی امکان دارد که هنوز علائق او شکل واضحی نیافته باشند و داوطلب از بین رشته های گوناگون دانشگاهی به علاقه حقیقی خویش دست نیافته باشد. بهرحال، احتمالاً هر داوطلبی باید به یک یا چند رشته تحصیلی علاقه داشته باشد.

برای انتخاب رشته استعدادهایتان را در نظر بگیرید!

در انتخاب رشته های خاص به استعدادها و توانایی علمی خویش توجه کنید. به عنوان مثال چنانچه میخواهید معماری بخوانید، باید اندکی استعداد کارهای هنری داشته باشید یا چنانچه میخواهید ریاضـی بخوانید، باید پایه ریاضی قوی داشته باشید. اگر هم میخواهید وکیل شوید، باید سر و زبان خوبی داشته باشید. بعد از سر ناچاری و کم حوصلگی انتخاب رشته نکنید. در وهله نخست با خودتان خلوت کنید و به خود بگویید آیا من استعداد لازم برای تحصیل در این رشته را دارم یا خیر؟

برای انتخاب رشته توان علمی را در نظر بگیرید!

مسأله توان علمی متفاوت از انگیزه و علاقه است. میتوان انتظار داشت که هر صاحب علاقه ای لزوماً برای ادامه تحصیل در شته مورد علاقه اش توانمند هم باشد. قدرت علمی داوطلب در خلال تحصیلات دبیرستانی و نتایج علمی حاصل از شرکت در کنکور سراسری ارزیابی می شود.

توان علمی گرچه به استعداد تحصیلی ربط می یابد، ولی سخت کوشی و پیگیری مستمر در فراگیری نقش اصلی را در افزایش دادن بنیه علمی داوطلب ایفا می کند. بهرحال برای ورود به هر رشته تحصیلی در دانشگاه شخص باید از توان و بنیه علمی لازم بهره مند باشد. منتها در اینجا منظور توان علمی داوطلب به صورت مطلق نیست، بلکه امادگی علمی داوطلب در دروسی است که پایه های تخصصی رشته دانشگاهی را شکل می دهند.

آیا تنها در شهر خود می مانید یا به شهر دیگر هم می روید؟

آیا غیر از شهرخودتان میتوانید به شهرهای نزدیک هم بروید؟ آیا در شهرهایی که بستگان یا فامیل نزدیکتان در آن جا زندگی می کنند هم انتخاب رشته می کنید؟ آیا با رفتن به شهر دیگر موافق هستید؟

نظر خانواده تان در مورد رفتن شما به شهرهای دیگر چیست؟ آیا بزرگ شهرها جزء انتخاب های شما هستند؟